Intoleranstest

Intoleranstest

Äter du dig sjuk?

Kan det vara så att din migrän, ditt låga järnvärde, dina hudproblem, din övervikt eller dina ständiga förkylningar beror på att du äter livsmedel som din kropp inte mår bra av?

Det är dags att du får må bra!

Nu finns möjligheten för dig att beställa ett test för att göra födoämnesanalys. Du kommer få testkittet genom oss och gör sedan själv blodprovet, ett enkelt stick i fingret och skickar in till analysföretaget ImuPro. När provsvaren kommit till oss, bokar vi in en konsultation och går igenom dina resultat tillsammans med dig. Detta kan ske på plats på PTgymmet eller digitalt över videosamtal. Efter din första konsultation kan du sen välja om du behöver ytterligare uppföljning och kostrådgivning beroende på vilka förändringar du behöver göra.

Mer om testet

Imupro är en analys som undersöker eventuell IgG-allergi mot födoämnen, även kallad fördröjd allergi typ III eller födoämnesintolerans. ImuPro-analyser har genomförts i mer än 20 år och totalt sett har man analyserat långt fler än 200 000 blodprov.

I dag är det allmänt vedertaget att många kroniska besvär orsakas av att det pågår en låggradig inflammatorisk process i kroppen. Denna process kan utlösas av att det bildas specifika antikroppar, IgG, mot födoämnen. Man talar då om IgG-allergi eller en allergi typ III mot födoämnen.

Den mest kända allergin är typ I-varianten som ger omedelbara och ibland livshotande symptom efter att man ätit ett visst födoämne. Oftast är det ganska lätt att identifiera vilket ämne det är man inte tål även utan att ta ett allergitest. Typ I testas inte i detta test.

Typ III av allergi kan också kallas för dold eller fördröjd allergi. Symptomen kommer först efter några timmar eller till och med dagar efter födointaget och är inte livshotande. De varierar från olika typer av mag-tarmbesvär, huvudvärk, hudbesvär, ledvärk mm. till trötthet och psykiska störningar.

Testerna finns i tre olika storlekar och du ser nedan vilka livsmedel som testas. I priset ingår en genomgång av testresultatet och hjälp att förstå dina svar och vilka förändringar du bör göra. Behöver du mer hjälp för att få en hållbar förändring av din mat så bokar vi in det när vi vet resultatet

Priser